L’arrel del maltractament i la violència contra les dones no és un problema individual o privat, sinó una manifestació derivada de les relacions de poder històricament desiguals entre homes i dones. Després de l’aprovació d’un marc jurídic que se suposa camina cap a l’eradicació de la violència de gènere, continua havent-hi tantes llums com ombres. Denunciem la manca d’aplicació i desenvolupament a nivell autonòmic de l’actual marc legal, per part del Partit Popular, així com una dotació pressupostària insuficient.
Des d’EUPV proposem:
- Dissenyar campanyes de sensibilització a fi de prevenir la violència de gènere, específiques en l’àmbit educatiu i en la societat en general.
- Donar màxima difusió als serveis i recursos contra la violència de gènere, en especial, considerant els obstacles per a les dones immigrants i amb diversitat funcional.
- Creació d’una Conselleria d’Igualtat, entre les competències de la qual es trobe la coordinació, aplicació i seguiment de les polítiques d’igualtat a desenvolupar pel Consell.
- Dotar de pressupostos suficients per abordar la problemàtica i les necessitats que originen les situacions de violència de gènere, tenint en compte que els ajuntaments són les institucions més pròximes i amb la responsabilitat de resoldre aquestes situacions de violència.
- Redistribució pressupostària suficient a les administracions públiques depenents de la Generalitat Valenciana per al desenvolupament d’accions encaminades a eradicar la violència de gènere i a la protecció efectives de les víctimes (en especial als ajuntaments).
- Denúncia i eliminació de la publicitat sexista. Controlar que els mitjans de comunciació autonòmics utilitzen la informació i difusió de missatges cap a la “tolerància de gènere” respecte a la violència cap a les dones.
- Cases d’acollida: enfront del tutelage i paternalisme de l’actual model de cases d’acollida, proposem un model alternatiu per a dones víctimes de violència de gènere, i els seus fills i les seues filles: organitzant una xarxa integral, multidisciplinària i coordinada. L’objectiu és fomentar l’autonomia plena de les dones i no fer-les dependents de forma permanent del sistema de serveis socials. És fonamental que les persones que treballen en les cases d’acollida tinguen formació en igualtat i que es fomente la participació, l’apoderament, l’ajuda mútua entre les dones i les xarxes socials de suport. La violència contra les dones és un fenomen estructural i com a tal ha de tractar-se.
Creació d’un protocol d’identificació de víctimes d’explotació que puga prestar ajuda efectiva a les dones víctimes d’explotació sexual. Per a la identificació de les víctimes d’explotació és fonamental la formació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i la creació de programes d’acostament a les dones, línies d’atenció telefònica i unitats mòbils. L’objectiu és abordar de forma prioritària i urgent les necessitats de les dones i véncer els obstacles per a arribar a elles (por, aïllament, falta de llibertat, idioma, descon-fiança, desconeixement, etc.). Enfront de la política de deportacions, la principal preocupació d’Esquerra Unida del País Valencià és la protecció i la reparació del dany de les dones que han estat víctimes d’explotació.
Proposem també legalitzar la prostitució i lluitar contra l,explotació sexual o de qualsevol tipus amb penes fortes. Qui vullga vendre favors sexuals que jo puga fer amb garanties laborals i sanitaries
ResponderEliminar