sábado, 20 de octubre de 2012

RAFAEL BLASCO O COM XUPLAR DE QUALSEVOL MAMELLA




Rafael Blasco es defén en el TSJPV de les acusacions pel 'cas Cooperació'
L'exsíndic del PP a les Corts i exconseller va ser encausat pel jutge per un presumpte frau de subvencions a les ONG

Amigos para siempre... 
Means you´ll always be my friend. 
Amics per sempre... 
Means a love that will never end. 
Friends for life not just a summer or a spring. 
Amigos para siempre... 
Rafael Blasco, exsíndic del PP a les Corts Valencianes i exconseller de Solidaritat i Ciutadania, ha declarat esta setmana al Tribunal Superior de Justícia, encausat en l'anomenat 'cas de Cooperació'. Blasco ha dit que els expedients firmats amb les ONG eren legals i que 'van ser revisats per totes les instàncies'. També ha negat que tinguera un malnom quan li han preguntat, perquè en un informe policíac d'altres encausats van dir que l'anomenaven 'Roger Rabbit', 'Conill' o 'Conejo'.
Fa un mes i mig que el Tribunal Superior de Justícia valencià va assumir la instrucció de la causa, provinent del jutjat número 21, i en la qual hi ha vint-i-set encausats més, sis dels quals són funcionaris o excàrrecs del govern.
El jutjat investiga un possible frau de subvencions concedides a algunes ONG pel govern entre els anys 2008 i 2011, quan Blasco era conseller de Solidaritat i Ciutadania. La causa va arribar al TSJPV perquè hi havia indicis de la participació del diputat --i aforat-- en la trama.
Blasco és, ara com ara, l'últim a declarar en esta causa. Li imputen delictes relacionats amb frau de subvencions, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malbaratament de diners públics i falsedat documental. El seu advocat, Javier Boix, ja va representar l'expresident Francisco Camps en el cas dels vestits, i va aconseguir que fóra absolt.

Segons la investigació realitzada per la jutgessa, l'empresari Augusto César Tauroni, hui empresonat, contactava amb petites entitats sense recursos humans ni materials per tirar endavant projectes de cooperació en desenvolupament i els cobria la part administrativa i tècnica. Entre estes, hi havia Asade, Asamanu, Ceiba, Esperança sense Fronteres, Fudersa i la Fundació Cyes.
Tauroni va participar a través de la Fundació Entre Pobles (després anomenada Hemisferi) en convocatòries públiques de subvencions, perquè tenia 'l'aprovació i el suport' de Blasco, segons que va dir. El procediment consistia a desviar una part dels diners públics, i per a això l'empresari va crear un entramat d'empreses a l'estat espanyol i als Estats Units, que facturaven a les petites entitats, les quals rebien subvencions molt per damunt del preu de mercat; en uns altres casos, les ONG no feien el servei que se suposava. La jutgessa posa com a exemple les actuacions dels projectes atorgats a la Fundació Cyes el 2008 per a fornir aigua a Nicaragua i produir aliments, per més que l'entitat no va poder acreditar cap mena d'experiència prèvia.

Del total d'encausats, set ocupen, o han ocupat, càrrecs a l'administració. A banda de Blasco, hi ha l'exdirector general d'Integració i Cooperació de la Generalitat, Josep Maria Felip, o l'exsotssecretari de Sanitat, Alexandre Català; tots dos cessats pel president Alberto Fabra quan foren detinguts. La majoria de la resta d'encausats tenen algun vincle amb alguna ONG.
Una volta imputat, Blasco fou cessat de portaveu de les corts, i el president Fabra va aprofitar-ho per endegar el grup parlamentari i apartar de la direcció els encausats --que, tanmateix, han mantingut l'escó de diputat.

Rafael Blasco, de militant antifranquista a conseller perpetu del PP
Repassem la trajectòria de Rafael Blasco, encausat en el 'cas de la cooperació'

D'antifeixista durant el franquisme a conseller quasi perpetu del PP, ha mantingut el poder, si bé esguitat més d'una volta per casos de corrupció. Rafael Blasco, nascut a Alzira el 1945, és doctor en dret i casat amb Consuelo Ciscar, actual directora de l'IVAM i germana del dirigent del PSPV, Ciprià Ciscar.
De jove va militar al Partit Comunista Espanyol, al Moviment Comunista d'Espanya i, finalment, al Front Revolucionari Antifeixista i Patritoa (FRAP). Del FRAP va passar al PSPV, i els anys huitanta va ser conseller socialista de la Generalitat Valenciana. Va ser destituït el 1989 pel president Joan Lerma després de la denúncia d'una directora general de la seua conselleria que el va acusar de suborn.

Pocs anys després, el 1993, va impulsar Convergència Democràtica Valenciana, amb la idea d'aplegar els sectors nacionalistes valencians. Dos anys després, va tornar al Consell, ja integrat al PP d'Eduardo Zaplana, que va guanyar les eleccions del 1995.
Blasco ha dirigit unes quantes conselleries des d'aleshores. Després de Zaplana, va mantenir-se al Consell amb José Luis Olivas, després amb Francisco Camps i finalment amb Alberto Fabra. Però vint-i-tres anys després d'haver estat destituït per Lerma per un presumpte cas de corrupció política, ara ha estat apartat per Alberto Fabra de les funcions de portaveu del grup del PP a les Corts per causa del 'cas Cooperació'.


Notícies aparegudes al Vilaweb.




2 comentarios :

  1. Els polítics m'indignen, la gent em desmoralitza.

    ResponderEliminar
  2. hahahhahahahaha.
    I EL IVAM?!, COMPRANT QUADROS ALS DE LA MÀFIA XINA!!!!)) HAHahahahahhaha quin país, quina gentola, quin veïnat.......... és q ma q són bons humoristes!"""

    ResponderEliminar

Aquest és un espai per a poder participar lliurement i no és la nostra intenció la d'introduir cap tipus de censura, encara que les idees exposades siguen crítiques amb nosaltres.
Però, i ja que no ens fem responsables de les idees ací exposades, no podem permetre que es facen acusacions a terceres persones alienes, sense proves, i de forma anònima. Per això, tot missatge que acuse una persona de fora de l'àmbit polític i que no tinga cap tipus d'identificació serà esborrat.
Esperem que ho entengueu.