Sanitat cobrarà 75 milions d'euros per privatitzar els hospitals de Llíria i Gandia
La conselleria estudia cedir la gestió dels administratius i dels zeladors dels hospitals de Xàtiva i Ontinyent a les adjudicatàries privades
La Conselleria de Sanitat té previst traure a concessió administrativa (al model Alzira) la gestió dels hospitals de Llíria i Gandia, el primer acabat, tancat des de fa tres anys per la manca d'equipament i tapiat des de mitjans d'agost, i el segon amb el 90% de l'obra realitzada i parat des de fa set anys per manca de finançament, tot i que en els últims mesos s'ha vist en l'entorn la presència d'algun equip d'obrers.
Amb aquesta maniobra la conselleria que dirigeix Luis Rosado pretén incorporar a les minses arques sanitàries 75.000.000 d'euros que aportaria la UTE que es quedara amb l'hospital de Llíria (35 milions) i el de Gandia (en pagarien 45 milions).
En ambdós casos, i segons fonts pròximes a la institució sanitària, el que les empreses privades encarregades d'explotar la gestió pagarien seria la construcció de dos centres hospitalaris, que és el requisit imprescindible del model de concessió administrativa.
L'hospital de Llíria, l'obra del qual va costar 32 milions, es va tapiar per a evitar actes de vandalisme i robatoris i no es va inaugurar en tres anys com s'havia previst perquè faltava tot l'equipament valorat llavors en uns 8 milions d'euros.
Per la seua part, les obres de l'hospital de Gandia, que es van pressupostar en 40 milions, van començar el març de 2003 i als dos anys van quedar paralitzades. Des de llavors, la construcció sanitària enmig de l'erm d'un polígon industrial sembla un vaixell encallat en terra. Sanitat no ha pogut finalitzar l'obra en no disposar dels 8 milions per l'equipament.
La conselleria negocia que les empreses adjudicatàries de la concessió administrativa d'ambdós hospitals accepten que el contracte siga de 15 anys i uns altres 5 fixos (que serien els prorrogables), per a rebaixar la quota capitativa que és de 639 euros en els 5 departaments on està implantat aquest model.
El nou model sanitari que ara estudia la conselleria preveu readjudicar a grups privats la gestió dels serveis externalitzats (cuina, manteniment, neteja, etcètera) dels hospitals de Xàtiva i d'Ontinyent.
Després d'aparcar la fórmula del model de col·laboració publicoprivat per inviable (les empreses no accepten el cànon), la conselleria vol també cedir a les empreses explotadores de la gestió del personal estatutari no assistencial, concretament dels empleats administratius i dels zeladors dels hospitals de Xàtiva i Ontinyent, que es convertiran en les rates de laboratori de la nova gestió.
Notícia apareguda al LEVANTE-EMV.
I no està ja privatitzat perquè hi ha de més rentables en zones properes a grans ciutats. Les persones d'aquesta època lamentaran haver callat davant les retallades de serveis i drets humans que està fent tant el govern del PP, com el del PSOE. Menut futur els espera als nostres fills!
ResponderEliminarEixe "!Lo hemos conseguido, Llíria tendrá hospital!", pot ser de la campanya electoral a les municipals de l'any 2007? Ai, quan lleugereta va la llengua i que fàcil construim, però un servei no és l'edifici i ara cal datar-lo i posar a treballar a gent professional. Clar que això no ho tenia previst la Conselleria de Sanitat Valenciana. Te cagues.
ResponderEliminarPues yo me quedé flipado con Paquito, el de Compromís, que dijo en el último pleno que aunque dudaba que alguna empresa quisiera hacerse cargo de este muerto (el hospital), bien estaría que se abriese aunque fuese en esas condiciones (PRIVADO). Y esos se llaman de izquierdas...
ResponderEliminar