El vicepresident de la federació de Bandes de Música aposta per centres per a totes les edats i que incorporen jazz, folklore i avanços tecnològics
En el marc del Simposi de Música i Ocupabilitat celebrat a València, la Federació de Societats de Música (FSMCV) va apostar per un nou model d'escola de música, que "diferencie el seu ensenyament de la del conservatori i aprope la música a qualsevol que vulga gaudir d'ella sense necessitat d'arribar a un grau professional", segons afirmà el vicepresident de l'associació, Pedro Rodríguez.
La federació presentà el juny de 2012 l'avantprojecte que recull aquest model a la comissió mixta integrada per la Federació, la Conselleria d'Educació i la de Governació i creada per elaborar el decret de regulació de les escoles de música al País Valencià. Per això, Josep Francesc Almeria, president de l'entitat, va reclamar al conseller de Governació, Serafín Castellano, que agilitze els tràmits per a aprovar la nova legislació. El nou sistema d'escola de música advoca per una educació per a tota la ciutadania al llarg de tota la vida i té les seues bases pedagògiques en la pràctica instrumental a nivell grupal, pròpies de les antigues acadèmies d'ensenyament musical i contràries a la ràtio d'un alumne per professor que mantenen els conservatoris. En aquest sentit, Almeria declara que "el 80% de les escoles de música valencianes han adoptat el model del conservatori".
A més, el nou model pretén introduir el folklore i el jazz en l'oferta acadèmica i alguns avanços tecnològics com el programa didàctic "cactus" de la Universitat de València, que permet l'aprenentatge progressiu de la música.
D'altra banda, el president de la federació ha destacat que "no es pot arribar a aquest model sense l'associació del col·lectiu de professors de música i la seua inclusió en els programes de formació Permanent de la Generalitat".
En l'àmbit del finançament, Rodríguez defensa que "cal una millor relació amb les administracions públiques", ja que la modificació pressupostària que Serafín Castellano va anunciar el 2012 per a compensar la retallada d'un milió d'euros en la dotació per a les escoles de música no s'ha efectuat.
Rodríguez creu que després d'aquest acostament "la Generalitat vaenciana i la Federació de Bandes de Música haurien de renegociar uns objectius comuns", entre ells la creació d'un nou model d'escola de música on es detalle la seua forma de finançament.
Notícia apareguda al LEVANTE-EMV.
si q mos toquen la dolçaina, si, q la melodia es tan dolça..¡¡¡
ResponderEliminarCASTELLANO, VETE P¡ALLÁ
ResponderEliminar