Ca la Maedéu, una mostra més de la desídia de l'Església amb l'arquitectura monumental de la nostra ciutat, que té immobles dels quals no se'n pot fer càrrec adequadament o dels quals s'ha apropiat la titularitat.
I també de la desídia del PP, que seran molt beats però de la Maedéu només que se'n recorden en Setmana Santa.
Fan por...
Ara resulta que de la restauració del patrimoni llirià s'encarreguen els joves feligressos de la parròquia de l'Assumpció. La qüestió és que volen "un espai adequat per a les seues necessitats espirituals", un garito, vaja, i este els ve de perles. Sort que tot ho supervisaran "tècnics especialistes en restauració"...!
Joves feligressos de l'Assumpció promouen la "recuperació" de Ca la Maedéu per a reobrir-la al culte després de 75 anys
Una quinzena de joves de Llíria, pertanyents al moviment diocesà "Juniors" i integrants d'un grup de l'itinerari Diocesà de Renovació de la parròquia Assumpció de la Mare de Déu, han iniciat un projecte per a recuperar l'ermita de la Mare de Déu, situada al casc antic de la població, per tal de reobrir-la al culte després de més de 75 anys en desús.
L'església, situada al carrer de la Mare de Déu, va ser construïda al segle XVIII, i ha estat utilitzada durant els últims anys com a magatzem d'estris litúrgics.
El temple presenta un "estat ruïnós i molt deteriorat, com a conseqüència de l'incendi sofrit durant la persecució religiosa de 1936", segons ha indicat a l'agència AVAN el rector de l'Assumpció de la Mare de Déu de Llíria, Javier Camañes.
Es tracta d'una capella "senzilla" d'arquitectura barroca, coneguda com "Ca la Mare de Déu" i dedicada a Maria, on antigament, segons la tradició, "hi havia una imatge de la Dormició de la Verge que tots els 14 de agost es baixava fins a la parròquia de l'Assumpció per a celebrar amb solemnitat la seua festa", ha afegit. A l'exterior de l'església destaquen "els carreus de les cantonades, mentre que a l'interior hi ha unes pintures amb al·legories marianes molt característiques d'aquest tipus d'esglésies", segons ha explicat.
El treball dels joves en l'ermita, que és supervisat i guiat per tècnics, consisteix en la neteja de les dependències per a la recuperació de la sagristia, els baixos i el sòl. Igualment, els joves lluiran les parets, que compten amb afegits de pintura al llarg dels anys, i esquerdes.
La rehabilitació, que es prolongarà durant un any, "respectarà les pintures i estil arquitectònic de l'ermita", segons el retor. A més, permetrà recuperar-hi les celebracions i possibilitarà el seu ús com a oratori per als joves, que podran realitzar-hi trobades i vigílies.
Igualment, el projecte pretén "ajudar a recuperar la festa perduda d'agost, celebrant allà la novena i la vigília del 14 d'agost, per després eixir en processó cap a la parròquia", segons Camañes, que ha assegurat que "la idea de restaurar l'ermita va sorgir dels mateixos joves, que van veure la necessitat de tenir un espai propi i adequat a les seues necessitats espirituals ".
Aparegut en l'Arxidiòcesi de València.
No hay comentarios :
Publicar un comentario
Aquest és un espai per a poder participar lliurement i no és la nostra intenció la d'introduir cap tipus de censura, encara que les idees exposades siguen crítiques amb nosaltres.
Però, i ja que no ens fem responsables de les idees ací exposades, no podem permetre que es facen acusacions a terceres persones alienes, sense proves, i de forma anònima. Per això, tot missatge que acuse una persona de fora de l'àmbit polític i que no tinga cap tipus d'identificació serà esborrat.
Esperem que ho entengueu.