viernes, 28 de junio de 2013

LLIBERTAT SEXUAL SENSE FRONTERES



Gràcies a la seua decidida lluita, el col·lectiu LGTBI I ha aconseguit que el respecte a la diversitat sexual haja anat guanyant importància, convertint-se en una important qüestió de drets humans, tema que s’ha materialitzat en els Principis de Yogyakarta, document que conté una sèrie de principis legals la finalitat del qual és l’aplicació de les normes internacionals de Drets Humans en referència a l’orientació sexual i a la identitat de gènere. D’aquesta manera, el respecte a aquests drets, i la seua aplicació, es converteixen en una reivindicació a nivell global.

No obstant això, l’aplicació dels esmentats principis s’enfronta a moltes dificultats i a algunes contradiccions. Tenim per exemple la qüestió de la transsexualitat, tractada com un trastorn pels dos manuals de referència de Psicologia o les persones intersexuals, a les quals s’intervé en el moment del seu naixement, sense cap consentiment del pacient, fins i tot arribant-se a ocultar el seu expedient mèdic. D’altra banda, cal afegir que, a la dificultat que suposa que es respecten els drets humans quant a diversitat sexual, s’ha de sumar el fet que alguns països, entre els quals es troben el nostre, estan reduint l’asil a persones perseguides per orientació o identitat sexual en els seus països d’origen (com així vénen denunciant organitzacions com CEAR). 
Aquesta situació ha d’acabar, ja que la lluita contra la LGTBIfòbia internacional passa perquè des de països amb majors drets conquerits per a les persones LGTBI , com és el nostre país, s’aculla a persones que estan perseguides, amenaçades i que pateixen vertaderes situacions dramàtiques. Resulta també preocupant la manca de determinació de la Unió Europea en els seus estats membres quant a l’aplicació dels seus propis principis en aquesta matèria, així com la falta de determinació de l’ONU davant de situacions tan preocupants com les succeïdes al Congo o a Iran.

Per això, des d’Esquerra Unida del País Valencià, compartim i donem suport a la campanya internacional per la despatologització de les identitats trans, “Stop patologització trans 2012”, així com també presentem una sèrie de propostes que facen realitat el respecte a la diversitat sexual, més enllà de qualsevol consideració (classe, origen, cultura i també frontera…), com a diversitat enriquidora per a una societat. 



Proposem:
  • Donar suport i donar asil a aquelles persones que arriben víctimes de la persecució per la seua orientació o identitat sexual.
  • Condemnar per part de les institucions públiques valencianes a aquells països que incomplint els drets humans, condemnen a mort homosexuals o transsexuals pel mer fet de ser-ho.
  • Cooperació amb les ONG que incloguen en els seus objectius la lluita contra la LGTBIfòbia internacional en països amb realitats violentes i perilloses per a les persones LGTBI.
  • Tractar la diversitat sexual en tot el sistema educatiu, com a forma real de fer possible els drets humans.
  • Exigim que el canvi registral del DNI, i el procés de reassignació de sexe siguen també una realitat per a persones estrangeres.
  • Proposem el canvi del protocol mèdic respecte a les persones intersexuals, apostant per l’autonomia del pacient per a decidir, el seu dret a la informació, i l’accés al seu expedient, enfront de la intervenció i el secretisme.
  • L’exigència a tots els territoris que es beneficien de les polítiques municipals o autonòmiques de cooperació al desenvolupament de la garantia de no-discriminació i respecte de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals en el seu territori.
  • Posada en marxa d’iniciatives que afavoresquen la dignitat de les persones que exerceixen la prostitució, com ara programes de reducció del risc sanitari i de reinserció social i laboral i, en general, totes aquelles mesures que permeten la superació de les situacions d’exclusió social d’aquest col·lectiu.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Aquest és un espai per a poder participar lliurement i no és la nostra intenció la d'introduir cap tipus de censura, encara que les idees exposades siguen crítiques amb nosaltres.
Però, i ja que no ens fem responsables de les idees ací exposades, no podem permetre que es facen acusacions a terceres persones alienes, sense proves, i de forma anònima. Per això, tot missatge que acuse una persona de fora de l'àmbit polític i que no tinga cap tipus d'identificació serà esborrat.
Esperem que ho entengueu.