miércoles, 18 de septiembre de 2013

EL CALENDARI MUNDIAL: PERPETU, LAIC I CONTINUADOR DE LA TRADICIÓ CULTURAL

Fa un temps, a l'inici de curs anterior, en el Levante eixia açò:


Directores de instituto exigen 

un calendario «más pedagógico y menos religioso»


Responsables de centros y padres de alumnos se suman al debate reclamando trimestres homogéneos y no dependientes de cuándo cae la Semana Santa Educación rechaza introducir novedades y defiende los planes de trabajo habituales

Escolares valencianos en unas jornadas matemáticas.Abierta la «caja de los truenos» sobre la movilidad de las fiestas en la Comunitat Valenciana, los directores de los institutos públicos de educación secundaria (IES) retoman el debate en torno a la «reforma en profundidad» del calendario escolar para «racionalizarlo» y que atienda a criterios puramente pedagógicos además de organizativos y no a los religiosos, como ocurre desde hace décadas con Navidades y Pascuas, según indicaron ayer.

«La alternancia de los periodos lectivos y de los de vacaciones escolares no responde, en general, a criterios de racionalidad pedagógica ni de gestión de los centros; está sometido a variaciones en el calendario de algunas fiestas, como es Pascua, y presenta una mezcla de celebraciones civiles con otras de origen religioso o tradicional que no permite la estabilidad», explicó el presidente de la junta de la Associació de Directors d'IES, Vicent Baggetto.
De hecho, si la Semana Santa «cae» en marzo, como a veces ocurre, los alumnos tienen pegadas las fiestas de Fallas y Pascuas y dos meses y medio lectivos mientras que si toca a finales de abril, durante tres meses y medio no tienen descanso.
En opinión de los directores, «en un momento en que, desde los poderes públicos, se ha puesto encima de la mesa la supresión de los denominados puentes y el traslado de festivos a lunes, parece más que razonable volver a pedir con los diversos interlocutores la reforma en profundidad del calendario escolar».
La propuesta está respaldada por la Federación de Asociaciones de Padres de Alumnos (FAPA) de Valencia y Provincia, siempre que «sea un debate serio y se tenga en cuenta nuestra opinión», indicó ayer a Levante-EMV su presidenta, Remei Santacatalina. «Que el calendario no se adapte a las fiestas religiosas y se intente que las tres evaluaciones tengan periodos de tiempo similares sería preferible para los niños en vez de las etapas actuales de tres meses y luego cuatro», afirmó esta representante de organizaciones de padres.


Doncs bé, millor encara: tenim el CALENDARI MUNDIAL.

Mostra del calendari perpetu i laic

El Calendari Mundial és una proposta de reforma a l'actual calendari gregorià, creada per Elisabeth Achelis, de Brooklyn (els Estats Units), el 1930. Està compost per 12 mesos i és un calendari etern amb trimestres iguals. És etern, o perpetu, ja que tots els anys són iguals. Per exemple, un 9 d'octubre sempre serà dilluns o un 1r de maig sempre dimecres.


Cada trimestre comença un diumenge i acaba un dissabte. Els trimestres són iguals: cada un té 91 dies o 13 setmanes. Els tres mesos tenen 31, 30 i 30 dies, respectivament. Els trimestres comencen amb mesos de 31 dies com gener, abril, juliol o octubre, com les estacions.





El calendari Mundial, a més, agrega dos dies addicionals per tal de mantindre el mateix dia d'any nou del calendari gregorià



L'últim dia de l'any seguit al 30 de desembre és el "Dia del Món". Aquest dia addicional és conegut com "W", que seria l'equivalent al 31 de desembre i s'anomena Worldsday ("Dia del Món"), un festiu mundial de cap d'any. És seguit per un diumenge 1 de gener del nou any.

El dia de l'any de traspàs és similarment agregat al segon trimestre en anys de traspàs, cada quatre anys com fins ara, que se li agregava un dia a febrer. També és conegut com "W", un equivalent al 31 de juny i anomenat Leapyearday ("Dia de l'any de traspàs"). És seguit per un diumenge 1 de juliol.



El Calendari Mundial entén els Worldsday i Leapyearday com períodes de 24 hores abans de començar amb el calendari novament, com uns parèntesis. Aquests dies que estan fora del calendari, també coneguts com "dies intercalars", no tenen assignació de dia de la setmana. Són entesos com un festiu mundial. I clar, això les religions i els seus seguidors no ho podrien acceptar...!






Extret de la Viquipèdia.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Aquest és un espai per a poder participar lliurement i no és la nostra intenció la d'introduir cap tipus de censura, encara que les idees exposades siguen crítiques amb nosaltres.
Però, i ja que no ens fem responsables de les idees ací exposades, no podem permetre que es facen acusacions a terceres persones alienes, sense proves, i de forma anònima. Per això, tot missatge que acuse una persona de fora de l'àmbit polític i que no tinga cap tipus d'identificació serà esborrat.
Esperem que ho entengueu.