domingo, 6 de diciembre de 2015

NOU MODEL PRODUCTIU

El model productiu actual és pervers per a la societat. En ell, està la causa principal de que la crisi mundial del sistema capitalista siga més greu a l’estat espanyol. El model ha estat basat en la construcció i l’especulació del sòl sense cap tipus de control. Avui està caracteritzat pels salaris baixos, baixa protecció social, dependència tecnològica, greu endeutament d’empreses i famílies, elevat dèficit comercial, alt impacte mediambiental, una fiscalitat regressiva insostenible, un elevat percentatge d’economia submergida i una gran corrupció inseparable del desenvolupament del model.
Per a EU-UNITAT POPULAR ÉS NECESSARI ALTRE MODEL PRODUCTIU. Altre model determinat per paràmetres de garantia social i ambiental, reactivant el País de manera realment sostenible. Un model que prioritze la participació de l’economia social i genere models de col·laboració públic-social en la gestió de determinats serveis. Potenciar i donar suport econòmic i administratiu a fórmules organitzatives basades en cooperatives i autogestió democràtica. Introduir criteris de l’Economia del Bé Comú, amb els costos i beneficis socials com a part del balanç econòmic.

Per això defensem:
  •  Re industrialització. Apostem per una industria comarcal que funcione a través de les matèries primes existents a la comarca.
  •   Invertir en la investigació bàsica i aplicada.
  •   Invertir en el transport públic. Prioritat del ferrocarril en el transport de persones i de les mercaderies, no privatitzar, sinó optimitzar les seues xarxes. Prioritzar el transport de rodalies.
  • A més de sectors exportadors, tenir en compte models més locals que eviten un ús excessiu del transport i que estiguin adreçats als mercats més propers.
  • Recuperació de la propietat i gestió dels serveis i patrimoni públic.
  • Nacionalització de del sector energètic i canvi de model.
  •  Banca pública, imprescindible.
  • Atendre PYMES i autònoms de manera immediata, establir mecanismes específics de garanties i segurs de suport públic.
  •  Política agrària de l’estat per garantir la sobirania alimentaria apostant per la producció del Sector Primari (agricultura, ramaderia, silvicultura, apicultura, aqüicultura, caça i pesca) amb respecte al sosteniment i la diversitat ecològica. Reorientar les ajudes i la PAC, bolcant-les sobre les xicotets agricultores i xicotets agricultors, xicotetes ramaderes i xicotets ramaders i la protecció ambiental.
  •   La permanència de la població als seus territoris no sols és un dret dels seus habitants sinó un interès comú de totes i tots. Per això hem de centrar les actuacions en cercar nínxols d’ocupació. Potenciar els mercats locals, impulsar l’accés a l’explotació de determinades terres directament per les treballadores i treballadors del camp en l’atur. Accés al transport públic i la comunicació.
  •  Democratitzar i controlar les xarxes de distribució per tal d’evitar l’especulació de preus i productes agrícoles i regular els mateixos per evitar l’empobriment dels productors i consumidors.
  • Donar suport econòmic a la formació i la incorporació de les i els joves a la agricultura.
  • Creació d’un banc de terres mitjançant una auditoria de les terres que estan sense cultivar o abandonades, que passarien al banc de terres.
  •  Suport a les cooperatives agrícoles i ramaderes i eliminació d’ajudes a particulars a partir de determinades hectàrees.
  •   Agricultura ecològica.
  •   Model agrícola cooperativista.
  •  Fiançar sectors productius com el turisme, restauració i hostatge amb criteris de racionalitat, respecte a l’entorn natural i que pose en valor la gastronomia i cultura dels nostres territoris. Necessitem una planificació integral, de manera que no es perjudiquen a altres activitats productives. Respectar els negocis locals turístics front a les grans empreses turístiques.
  • Aplicació de sistemes d’explotació sostenibles i innovadors a la mineria, que limiten els efectes mediambientals, vinculat a polítiques de manteniment i/o desenvolupament de l’ocupació a les comarques mineres.
  • Acabar amb l’especulació del sòl i l’habitatge. Reorientar la bombolla constructiva cap a la rehabilitació d’habitatges i equipaments públics.





No hay comentarios :

Publicar un comentario

Aquest és un espai per a poder participar lliurement i no és la nostra intenció la d'introduir cap tipus de censura, encara que les idees exposades siguen crítiques amb nosaltres.
Però, i ja que no ens fem responsables de les idees ací exposades, no podem permetre que es facen acusacions a terceres persones alienes, sense proves, i de forma anònima. Per això, tot missatge que acuse una persona de fora de l'àmbit polític i que no tinga cap tipus d'identificació serà esborrat.
Esperem que ho entengueu.