Hay alternativas, és un llibre de Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón, amb pròleg de Noam Chomsky, que els seus autors posen en lliure circulació perquè a l'hora de publicar-lo l'editorial Aguilar es va fer arrere en l'últim moment.
Diu coses com:
- Que la crisi mundial és el que ja sabem tots: terrorisme financer.
- Que Espanya és l'únic país de l'OCDE on els salaris reals no han crescut en els últims 15 anys. I que no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, sinó que els salaris han estat per baix de les nostres necessitats.
- Que fa 20 anys, les diferències salarials entre directius i assalariats era de 10-20 vegades superior i ara és fins a 100-200 vegades superior.
- Que els països que estan suportant bé la crisi són els països del nord d'Europa, on els serveis socials ocupen un 25% i a Espanya només un 9%, i estos serveis socials es financen, per exemple, amb la política fiscal de Suècia.
- Que per tant, quan ens diuen que cal reduir la despesa pública i reduir els sous per generar riquesa i ocupació, és tot el contrari.
- Que la diferència entre Suècia i Espanya és que allà els rics paguen impostos, i ací només paguen els treballadors amb nòmina, però que les grans empreses espanyoles, la gran majoria, només declaren un 10% dels seus guanys, i que les grans fortunes només un 1%, si de cas. I per això utilitzen els paradisos fiscals i altres estratagemes, que els bancs, els seus amigatxos, els ajuden a desviar.
- Que en altres països d'Europa, les grans empreses no van acomiadar als seus empleats, només van reduir la jornada de treball. Per tant, no es va generar atur.
- Que els plans d'austeritat que ens imposen només dirigeixen les economies cap al desastre. I que tot això ve de l'economia NEOLIBERAL que van imposar al món Ronald Reagan i Thatcher. (Això ho explica molt bé Naomi Watts en el seu llibre i documental: la doctrina del xoc).
- A Espanya, amb els 40 anys de dictadura, on el poder de la banca i els empresaris estaven molt units a la política, encara segueix esta tendència: el poder de classe. (Vore pàg. 109-110)
- No deixeu de llegir el capítol V, sobretot les pàgines 107 a 119.
- En el cap. VII parla sobre els bancs, i la manera com treballen, com ja sabem tots, en ser dirigits per Wall Street i la City de Londres. Caldria nacionalitzar les caixes d'estalvis, perquè siguen uns diners que realment servisquen al poble, i a les petites i mitjanes empreses. Ara s'està fent tot el contrari.
- El 0,66% de la població mundial té el 66% dels ingressos mundials anuals.
- També diu que a Espanya no hi ha cap raó perquè estiguem malament econòmicament, només que s'han muntat de tal manera les coses, que ara els bancs i els rics no paren de guanyar diners, i no obstant això, la població és cada dia més pobra i està més estrangulada.
Fa uns mesos, l'Editorial Aguilar, va mostrar el seu interés a publicar el llibre Hay alternativas. Propuestas para crear empleo y bienestar en España, que va prologar Noam Chomsky.
Quan ja s'havia concretat com a data de publicació el llibre el 19 d'octubre i s'havia començat la seua promoció al web d'Aguilar i en llibreries, els editors van comunicar que l'empresa desitjava endarrerir sense altra explicació, el que obligà els autors lamentablement a desestimar la publicació en esta editorial. Es confirmava així com resulta de difícil difondre a Espanya, en els moments en que són més necessàries que mai, com ara, idees alternatives al pensament únic que predomina en el debat polític i social.
Per solucionar esta situació els seus autors optaren per oferir l'obra gratuïtament en format. PDF a través de la xarxa i en una nova edició impresa en Edicions Sequitur i amb la col·laboració d'ATTAC.
Contra la censura dels grans oligopolis i el pensament únic que imposen els poders econòmics, financers i mediàtics defensem la pluralitat i la llibertat de pensament coneixent i difonent el pensament crític.
Difongueu tot el possible el llibre!
Clar que hi ha alternatives, però no són de l'interés dels poderosos, perquè passen per unflar l'estat, repartir la riquesa i repartir el treball sense restar drets laborals.
ResponderEliminarAixí ells perdrien influència social i guanys!!! No poden permitir-ho. Una societat poregosa i desinformada és el que pretenen mantindre.
Cal combatre'ls amb arguments i resistència activa.
I que guapo és Alberto Garzón...
ResponderEliminar